Neurorevalidatie

Neurorevalidatie

Wanneer er hersenletsel ontstaat, bijvoorbeeld door een ziekte of ongeval, noemen we dat Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Ook bestaat er een scala aan neuromusculaire aandoeningen (zenuw-spier-ziekten) zoals:

  • CVA (Cerebro Vasculair Accident, ook wel “beroerte” of “hersenbloeding” genoemd)
  • MS (Multiple Sclerose)
  • Dementie
  • ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose)
  • Hersentumor
  • Schade door een ongeval (zoals post commotioneel syndroom)

De fysiotherapeutische behandeling is gericht op het herleren of behouden van functies en vaardigheden. Ook het onderhouden of verbeteren van fysieke vermogens (zoals kracht, uithoudingsvermogen en balans) kan een doel zijn. Daarnaast werken we aan het voorkomen van complicaties.
De gespecialiseerde fysiotherapeut stelt samen met u de behandeldoelen waaraan gewerkt wordt. Afhankelijk van die doelen, vindt de behandeling in één van onze praktijkruimtes of bij u thuis plaats. Maar het kan bijvoorbeeld ook zijn dat er buiten of op uw werk geoefend wordt.

Pijnklachten aan uw hand, pols of elleboog kunnen erg vervelend zijn en kunnen u ervan weerhouden om uw normale dagelijkse activiteiten of sport uit te oefenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pijnscheuten aan de elleboog bij het inschenken van een kop koffie of tijdens het spelen van uw tenniswedstrijd, maar ook een vinger die niet (makkelijk) meer wilt strekken of buigen, of het steeds maar blijven knakken van uw pols. Wij kunnen u hier mee helpen!

Na een uitgebreide intake kunnen wij uw klacht het beste in kaart brengen door een lichamelijk onderzoek en deze, indien noodzakelijk, ondersteunen met echografie. Hieruit stellen we samen met u een behandelplan op om naar uw gewenste doel toe te werken.